Per què escollir un Chromebook?

Els Chromebooks són els ordinadors portàtils amb el sistema operatiu (SO) de Google. És el primer SO de l'era d'Internet, on el navegador és el centre del sistema i tot s'orienta a la simplicitat i la col·laboració.

Estem acostumats al fet que Internet sigui en els sistemes operatius una funcionalitat més, una icona al que recorrem immediatament quan hem arrencat el nostre equip. No obstant això, Internet ja no és una funcionalitat, sinó el lloc on ocorren les coses; on volem estar immediatament. És a Internet on passem gairebé tot el nostre temps.

Chrome OS neix per solucionar aquest problema en convertir el navegador en sistema operatiu. Això ha permès la creació de màquines senzilles, que no precisen manteniment, on no pot haver-hi virus i, per primera vegada, realment multiusuari.

Velocitat

Els dispositius Chrome s'inicien en vuit segons i s'activen de forma instantània eliminant els temps d'espera a classe. A més, permeten carregar pàgines web i aplicacions a gran velocitat.

Mobilitat

Els Chromebook es connecten ràpidament a la xarxa Wifi del centre o de casa teva a l’iniciar-se. Llarga durabilitat de les bateries que permet treballar tota la jornada escolar sense carregar el dispositiu.

Seguretat

Els dispositius Chrome inclouen una tecnologia de defensa en profunditat que ofereix diversos nivells de protecció enfront del programari maliciós i als atacs contra la seguretat.

Actualitzacions

Els dispositius Chrome s'actualitzen automàticament quan s’encenen, pel que sempre tindràs l'última versió del SO Chrome sense haver de fer res. No cal instal·lar actualitzacions o aplicacions que consumeixin gaire temps.

Aplicacions

Els dispositius Chrome poden accedir sense problemes al conjunt d'aplicacions gratuïtes G-Suite for Education, que inclou eines de productivitat i col·laboració, així com a les aplicacions disponibles a Chrome Web Store i al contingut de tota la web.

Sincronització

En utilitzar un dispositiu Chrome, el correu electrònic, les tasques i els projectes de grup s'emmagatzemen de forma segura en el núvol perquè puguis accedir a la informació siguis on siguis. Per tant, no t'has de preocupar si un estudiant s’oblida el seu Chromebook, ja que podrà entrar en un altre ordinador per seguir treballant.

Control

El coordinador TIC del centre controla les aplicacions instal·lades i configura remotament els Chromebooks de tot el centre. També té la possibilitat de controlar l’ús que l’alumne està fent del seu dispositiu.